Rondleidingen

Voor uw eigen groep(je) kunt in onderstaande musea een rondleiding boeken:

Nacktwacht detailHet Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is na een ingrijpende verbouwing getransformeerd tot een museum van internationale allure. U kunt in het Rijksmuseum kiezen voor een Grand Tour of voor een rondleidingen over een specifieke afdeling.

 

 

Mondriaan Stedelijk MuseumHet Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum is de Amsterdamse tempel voor moderne en hedendaagse kunst. Na een ingrijpende verbouwing werd het museum in 2012 feestelijk heropend.

 

 

Joséphine Hermitage AmsterdamDe Hermitage

De Hermitage Amsterdam is een dependance van de wereldberoemde Hermitage in Sint Petersburg. In wisselende tentoonstellingen komen verschillende onderwerpen aan bod.

 

 

Keizer ConstantijnDe Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk organiseert sinds vele jaren wisselende tentoonstellingen met topstukken uit belangrijke buitenlandse musea.

 

 

Allard Pierson Museum mummiemaskerHet Allard Pierson Museum

Het Allard Pierson Museum is het archeologisch museum van de Universiteit van Amsterdam. Naast de vaste collectie organiseert het museum wisselende tentoonstellingen.

 

 

Gouden Eeuw StadhuisHet Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis op de Dam werd in de Gouden Eeuw gebouwd als stadhuis van Amsterdam. Het was het grootste, mooiste en duurste gebouw van heel Nederland.

 

 

Oude KerkDe Oude Kerk

De Oude Kerk is het oudste gebouw van Amsterdam en een schitterend monument. De geschiedenis van Amsterdam ligt in het DNA van het gebouw besloten.

 

 

MerijnSoeters-4446Het Grachtenhuis

Het Grachtenhuis opende in 2011 de deuren en biedt een introductie op de wereldberoemde grachtengordel, het grootste ‘museum’ van Nederland en sinds 2010 UNESCO werelderfgoed.