Stadswandelingen

Voor uw eigen groep(je) kunt u op afspraak diverse stadswandelingen boeken in en buiten Amsterdam.

Oude KerkAmsterdam

Amsterdam is een stad met een bijzonder rijke geschiedenis. U kunt kiezen uit verschillende stadswandelingen met specifieke thema’s of voor een wandeling door een bepaalde buurt.
.

Haarlem Sint BavoHaarlem

Sinds de middeleeuwen domineert de majestueuze Sint Bavo de Haarlemse skyline. Door haar gunstige ligging aan het Spaarne kwam Haarlem tot grote bloei. Verschillende stadswandelingen bieden u de mogelijkheid deze bijzondere stad te ontdekken.

SONY DSC

Leiden

De geschiedenis van Leiden gaat ver terug in de Middeleeuwen toen de Graven van Holland hier een burcht bouwden op de plaats waar twee zijtakken van de Rijn samenkomen. Ontdek de schoonheid & rijkdom van Leiden tijdens ene stadswandeling.

Alkmaar kaaswaagAlkmaar

Alkmaar was in de Gouden Eeuw het kaas Mekka van Nederland. Een wandeling door Alkmaar laat de rijkdom van de Gouden Eeuw in al haar diversiteit zien.
.

Enkhuizen Drommedaris

Enkhuizen

Enkhuizen was in de Gouden Eeuw een van de allergrootste steden van Nederland. Met een haringvloot van 400 schepen mag de stad gerust de Koningin van de Zuiderzee genoemd worden.
.

B3TXEJ

Hoorn

Hoorn kan terugkijken op een bijzonder rijk verleden. Door de gunstige ligging aan de Zuiderzee kwam de stad tot grote bloei.

.

Willem van OranjeDelft

Delft is voor velen de plaats waar de meest spraakmakende moord uit de Nederlandse geschiedenis plaatsvond: de moord op Willem van Oranje.

.

Mauritshuis Den HaagDen Haag

‘In Den Haag daar woont een graaf en zijn zoon heet Jantje’. Deze graaf bouwde in Den haag een hof dat in de Gouden Eeuw het politiek centrum van Nederland werd. Een wandeling door Den Haag is dan ook een wandeling door de Nederlandse geschiedenis..

Stadhuis EdamEdam

Edam is het schoolvoorbeeld van een verstilde en pittoreske stad met prachtige monumenten en een rijke geschiedenis.

.

Waag en speeltoren MonnickendamMonnickendam

Met zijn pittoreske straatjes en verstilde grachtjes is Monnickendam een prachtig stadje met een bijzondere geschiedenis.