Tentoonstelling Azië in Amsterdam – Luxe in de Gouden Eeuw

Azië in Amsterdam17 oktober 2015 – 17 januari 2016

Het Rijksmuseum organiseert in de vernieuwde Philipsvleugel de tentoonstelling ‘Azië in Amsterdam – Luxe in de Gouden Eeuw’. De VOC importeerde niet alleen kruiden en specerijen, maar bracht ook schitterende objecten naar Amsterdam die de Hollanders deden verbazen. Ze raakten massaal in de ban van deze oosterse luxe. Kostbaar porselein, lakwerk en meubelen zorgden voor een sensatie bij de Amsterdamse elite. De tentoonstelling vertelt het fascinerende verhaal van de handel op Azië en laat al deze oosterse pracht op schitterende wijze zien.

Duur: 1 uur
Vergoeding: 90 euro incl. 21% btw per gids (exclusief toegang)
Maximale deelname: 18 personen per gids

image001

The Grand Tour

Rijksmuseum nachtwachtHet zal niemand ontgaan zijn dat het Rijksmuseum op 13 april 2013 op grootse wijze is heropend. De verbouwing heeft even geduurd, maar het museum is echt een museum van wereldformaat geworden. Tijdens The Grand Tour verkennen we het museum en besteden aandacht aan het gereconstrueerde interieur van Cuypers uit 1885, de nieuwbouw, de vernieuwende manier van presenteren waarbij geschiedenis en kunstgeschiedenis zijn geïntegreerd en natuurlijk aan een aantal absolute topstukken op verschillende afdelingen.

Duur: 75 minuten
Vergoeding: 125 euro incl. 21% btw per gids (exclusief toegang)
Maximale deelname: 18 personen per gids

image001

De vaste collectie

Rijksmuseum 19de eeuwHet Rijksmuseum telt verschillende afdelingen die in wezen musea op zich zijn. U kunt kiezen uit een rondleidingen over de volgende afdelingen:
De Gouden Eeuw
De Middeleeuwen
De 18de Eeuw
De 19de Eeuw
De Special Collections
Het Aziatisch Paviljoen

Duur: 1 uur
Vergoeding: 90 euro incl. 21% btw per gids (exclusief toegang)
Maximale deelname: 18 personen per gids

image001